Bedrukkingsmogelijkheden

De promotionele producten die in de webshop staan kunnen bijna allemaal bedrukt worden. Toch worden niet alle producten op dezelfde manier voorzien van een logo of tekst. De manier van bewerken is afhankelijk van de hoogte/breedte  van het logo, het aantal drukkleuren en het materiaal van het product.

We bespreken hierbij de meest voorkomende druktechnieken:

Zeefdruk
Eén van de meest gebruikte druktechnieken is een zeefdruk. Deze techniek is bijzonder geschikt voor grote drukoppervlaktes tot 4 kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een tassen, paraplu’s en T-shirts.

Tampondruk
Een andere veel voorkomende druktechniek is een tampondruk. Deze techniek wordt in tegenstelling tot een zeefdruk gebruikt bij kleine drukoppervlaktes. Voorbeelden hiervan zijn pennen, lippenbalsem en notitieboekjes.

Digitale bedrukking
Een digitale bedrukking wordt gebruikt voor logo’s bestaande uit meer dan 4 kleuren of een kleurverloop. Middels deze druktechniek kunnen ook afbeeldingen of foto’s bedrukt worden.

Lasergravering
Op diverse (aluminium, metalen, houten) producten is het mogelijk om een gravering aan te brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een lasergravering waardoor enkel te toplaag wordt verwijderd en de ondergrond van het item zichtbaar zal worden.

Borduring
Naast het bedrukken van items is het ook mogelijk om textiel (kleding/handdoeken) te borduren. Deze duurzame bewerkingstechniek is vaak duurder dan een bedrukking, maar zorgt wel voor een luxere uitstraling. Een borduring zal, bij normaal gebruik, ook langer meegaan dan een bedrukking.

Vragen over de wijze waarop een specifiek product bedrukt zal worden? Vraag het aan onze accountmanagers!